Home


Red Planet

In 2000 filmele care au avut drept subiect planeta Marte (in speta a fost fiasco-ul Mission 2 Mars – fiasco mai ales din punct de vedere al realizarii filmului – nu uitati scena penibila – daca ati vazut-o – in care exploratorii se intalnesc cu niste omuleti verzi) nu prea s-au ridicat la nivelul asteptarilor.

In asteptarea ecranizarilor dupa cartile lui Kim Stanley Robinson (se zvonea ca ar pune ceva la cale in legatura cu acestea marele Steven Spliberg) poate filmul care a fost lansat pe 3 noiembrie pe ecranele americane ne va mai linisti.

Pelicula in cauza poarta numele de Red Planet si porneste de la premisa in viitorul apropiat, Pamantul este pe moarte iar noua colonie pe Marte ar putea fi ultima speranta a umanitatii.

Un echipaj de astronauti americani, fiecare specialist intr-un domeniu diferit, intreprinde prima expeditie cu echipaj uman pe planeta rosie. Astronautii trebuie sa se straduiasca pentru a invinge diferentele de personalitate, pregatire si ideologie dintre ei pentru binele intregii misiuni.

Cand echipamentul lor sufera defectiuni ce le ameninta viata si echipajul trebuie sa depinda unul de celalalt pentru a supravietui pe suprafata ostila a planetei Marte, indoielile, spaimele si intrebarile lor despre Dumnezeu, destinul omului si natura universului devin elemente definitorii in soarta lor.

In acest mediu strain ei ajung fata in fata cu cel mai mare adversar pe care-l poate avea sufletul unui om – el insusi.


Site-ul oficial al filmului se afla la adresa: http://www.redplanetmovie.com/

Alex Toncu   
 

Powered by