Home


Hollow Man

Ideea existentei unui om invizibil i-a intrigat pe oameni timp de secole. Repetat in povesti si romane din vremuri stravechi, acest subiect fascinant este acum explorat de catre renumitul regizor Paul Verhoeven, intr-un nou thriller provocator, “Hollow Man”.

In acest ultim film incitant ce porneste din mintea plina de imaginatie a lui Verhoeven (“Basic Instinct”, “Starship Troopers”, “Total Recall”, “RoboCop”), deosebit de talentatul om de stiinta Sebastian Caine (Kevin Bacon) realizeaza un ser care induce invizibilitatea completa. Remarcabila sa transformare are drept rezultat o inimaginabila putere care pare a-i sufoca simtul moralitatii si conduce la o concluzie violenta si inspaimantatoare.

“Este uimitor ceea ce poti face”, spune Caine, “cand nu mai te vezi deloc in oglinda.”

Neobisnuita drama il scoate in evidenta pe acest om de stiinta stralucitor, arogant dar carismatic care conduce un proiect de cercetare ultra secret al guvernului Statelor Unite pentru a descoperi secretul invizibilitatii. Cand formula functioneaza cu succes pe animale, un Caine extaziat nu se supune ordinelor Pentagonului si experimenteaza pe el insusi.

Din pacate jocul periculos ia o intorsatura deosebit de rea cand se afla ca procedeul nu poate fi inversat. Caine, “omul invizibil”, si principalii sai asistenti Linda McKay (Elisabeth Shue) si Matthew Kensington (Josh Brolin), incearca cu disperare sa contracareze efectul. Dar invizibilul Caine, alimentat de tendinte megalomane latente, devine repede intoxicat cu nou descoperita lui putere. Laboratorul secret devine un loc dezbinat pe masura ce oamenii de stiinta realizeaza ca deodata seful lor omnipotent ii percepe ca pe o amenintare la adresa existentei lui


Site-ul filmului se afla la adresa: http://www.spe.sony.com/movies/hollowman

Alex Toncu  
 

Powered by