"Doctorul"

Cred ca eram in clasa 6-a cand am gasit pe banca unui coleg cartea Germenul Andromeda. Am inceput s-o citesc, si chiar de la primele randuri am inteles ca mi-am gasit genul literar favorit.  A doua carte SF pe care am citit-o a fost Seniorii Razboiului, imprumutata de la acelasi coleg. Asta se intampla acum 17 ani. Intre timp am trecut prin cam toate cartile SF publicate in Romania inainte de '89. Almanahurile Anticipatia si Colectia povestirilor stiintifico-fantastice au fost pentru mine sursele cele mai valoroase de bucurie ai acelor ani cam tristi. Dupa momentul '89 n-am mai citit chiar atat de mult, din cauza timpului pe care trebuie sa-l afectez meseriei mele si celorlalte mari pasiuni: calculatoarele (cu tot ce implica ele) si acvaristica. De la aceasta din urma, prin numele plantei acvatice Alternathera Reineckii se trage denumirea cenaclului nostru.
Autorii mei preferati, din tot ce inseamna literatura sunt Asimov si van Vogt.
Primele randuri SF, mai mult idei asternute pe hartie intr-o forma cat de cat literara au fost scrise in primii ani de liceu, si au stat prin sertare pana cand au fost prezentate (aproape toate) in cadrul cenaclului nostru electro-cibernetic. Din anii de liceu nu am mai scris nimic, iar de cand functioneaza ATSF Club am mai scris uneori,foarte rar, aproape intotdeauna dintr-o bucata (adica in mai putin de o ora) si am trimis imediat povestirea pe lista.
Si acum o scurta biografie tehnicista:

  • Numele: Andrei Dobrescu.
  • Varsta: 29 ani (17/07/1968).
  • Starea Civila: casatorit (practic aici este biografia unei jumatati a entitatii Lavinia&Andrei).
  • Profesie: medic.
  • Pasiuni: SF, calculatoare, acvaristica, fotografia.
  • Limbi straine: franceza si engleza.

Pe Andrei il puteti contacta pentru orice intrebari si sugestii (mai ales in legatura cu textele sale) la adresa de mai jos.

andri@fx.ro