Home
 
STAR WARS 
Amenintarea Fantomei
Terry Brooks
Dupa ideea si scenariul lui George Lucas

Acesta este, in ordinea celor noua saga inchipuite de George Lucas, primul episod, cel in care Anakin Skywalker este descoperit de catre maestrii jedi.

Daca el a ajuns sa fie al patru-lea ca ordine a realizarii filmelor, dupa "Razboiul Stelelor", "Imperiul Contraataca" si "Intoarcerea lui Jedi", la o distanta de peste 20 de ani, aceasta se datoreaza imposibilitatii realizarii efectelor speciale pe care povestea le solicita.

Investind milioanele de dolari pe care i le-a adus difuzarea primului film din serie realizat (Razboul Stelelor), George Lucas a creat, Studiourile de efecte speciale care acum au ajuns la capacitatea software necesara de a transpune in imagini lumile si personajele fascinante pe care si le-a imaginat...

...In deserturi pustii si spatioporturi aglomerate, in metropole subacvatice si in adancurile negre ale spatiului se desfasoara o poveste a binelui si raului, a magiei, puterii si inocentei...

...Republica este amenintata...

...Federatia Comerciantilor, sub conducerea fortelor raului intruchipate de cei doi lorzi Stih - viitorul Imparat si ucenicul sau - ataca planeta Naboo...

Roman al maestrului Terry Brooks, inspirat de scenariul lui George Lucas, sondeaza profunzimile uneia dintre cele mai mari fictiuni a timpurilor noastre, oferind detalii bogate si introspectiuni in mintile si motivele personajelor, aruncand o perspectiva inedita si indrazneata asupra stralucitoarei creatii a cineastului.

In sfarsit, saga care a atatat imaginatia a milioane de fani, se intoarce in timp pentru a-si dezvalui originile - inceputul legendei STAR WARS.

Cartea scoasa pe piata de catre EDITURA AMALTEA are o grafica si prezentare de exceptie, o calitate deosebita care o recomanda de la sine, constituindu-se intr-un "obiect de colectie" pentru bibliofili.

Recenzie de      
B. Teodorescu  

Powered by