BackTitlu Ruga pentru Ra

Nici un sunet nu se facea auzit in sala de judecata. Parca pentru a dovedi ca totul era mai presus de timp si spatiu, o tacere mormantala domnea peste tot. Nici macar o suflare nu se facea auzita. Urma cea mai importanta marturie dintre toate. Ultimele cuvinte ce aveau sa pecetluiasca soarta unui zeu.
SphinxCei doi dusmani se priveau. Ra, cu o privire neinblanzita statea linistit in banca acuzatilor, aruncand din cand in cand cate o privire celui pe care ar fi trebuit sa-l omoare... Cel care reprezenta razboiul... Ares...
Ares, calm ii sustinu privirea lui Ra, zambind amar, la gandul ca Ra va fi pedepsit. Apoi, linistit il privi pe cel ce avea sa-l distruga pe Ra intrand in incapere.
Incet, cu demnitate, fara sa arunce nici o privire catre cei din sala, un barbat masiv, cu o barba mare, ce-i acoperea toata fata, s-a apropiat de Judecator. A ingenunchiat, cuvintele sale facandu-se auzite ca o adiere de vant, printre cei din sala. Apoi, se ridica, pastrandu-si privirea in pamant.
- Spune-ti povestea, legionare, s-a facut auzita vocea Judecatorului.
- Am fost initiat pentru prima oara in acel ciclu de reincarnari in Dendaria la treizeci de ani. Eram un legionar in armata appoloniana, care tocmai atacase Dendaria. Fusesem grav lovit de o nava de a lui Ra si preotii dendarieni m-au luat de pe campul de lupta si m-au tratat. Atunci am devenit unul de-al lor.
- Ti-au spus vreodata de ce te-au ales pe tine din zecile de raniti de pe camp?, a continuat interogatoriul.
- Da. Marcus, Marele Preot a simtit ca aveam chemare de om sfant. Sau cel putin asa a spus pe moment. Dupa ce Tainele mi-au fost dezvaluite, mi s-a spus ca mai facusem parte din preotime, in alta viata.
- Cum a decurs initierea? A intervenit Ra?
- Am fost introdus intr-o camera de Contact, si am fost lasat singur. Dupa un timp a aparut o holograma de a lui Ra. Dialogul care urmeaza este refacut dupa discutia initiala, a mai adaugat barbatul cu un oftat.
"Tu esti Anophis, barbarul convertit?"
"Da. Am venit sa-mi marturisesc credinta marite Ra"
"Prea-bine Anophis. Vei fi ridicat la rangul de zeu daca vei reusi in urmatoarea incecare..."
Restul dialogului se facu pierdut in ecoul salii. Toata lumea cunostea incercarea...
- Peste aproape jumatate de an eram pe Atlanis, si-a continuat legionarul-preot povestea. Ra era totul pentru mine. Acceptasem misiunea, iar acesta devenise viata mea. Am dus planul pana la sfarsit. Bomba a distrus orasul si iata-ma..., a terminat barbatul indraznind pentru prima oara sa ridice privirea din pamant, o expresie fanatica luminandu-i chipul.
- Da. Zeule al Mortii. Iata-te...Nu mai am intrebari Onorata Instanta.
- In acest caz Curtea va pronunta verdictul. Acuzatul sa se ridice.

A urmat un moment de incordare. De pe banca acuzatilor, Ra, maret si demn s-a ridicat, dominand incaperea cu statura sa.
- Te gasim vinovat de incalcarea Tratatului Inter-Vieti deoarece ai folosit cunostinte din vietile trecute, vinovat de incalcarea Legilor Imortalitatii. Ai mai fost gasit vinovat de distrugerea unei civilizatii a carei disparitie a aruncat Delysul inapoi cu zece secole. Pedeapsa va fi o serie de o suta si douazeci de reincarnari in minerale.
Un zambet calm a aparut pe buzele dusmanului lui Ra. Stia ca suferinta sa, a celui ce domnise peste atlanti, a celui ce fusese odata numit Ares, nu putea fi platita... Si totusi razbunarea se apropia... Iar atunci nu va mai exista un Judecator... Atunci... dupa Apocalipsa.
In acelasi timp, parca prevazand sfarsitul zeului, legionarul se aseza inca odata in genunchi, intonadu-si pentru ultima oara rugaciunea... rugaciunea pentru Ra.

Pagina realizata de Dan Radulescu
Ianuarie 1998 AlthernaTerra SF Club
Sponsor