BackTitlu Wulfsyarn

Aceasta carte constituie a XV-a aparitie a colectiei Cyborg, fiind a doua carte a luiMann pe care publicul roman are ocazia sa o citeasca. Si cu aceasta aparitie, editura Pygmalion va ofera un roman absolut exceptional.
Coperta WulfsyarnDupa cum ne declara in prefata si domnul Badescu, Mann este unul dintre acei autori, putini la numar care dezvolta intotdeauna personaje extraterestre de exceptie. Iar acest lucru este unul nemaipomenit deoarece in ultima vreme, autorii de SF au tendinta regretabila de a folosi extraterestrii doar pe rolul de oponenti intr-un razboi sau pe rolul de victime, personajele extraterestre, sau non-umane fiind mai intotdeauna lipsite de profunzime. Ei bine, aici aceasta eroare este remediata.
Mann, ne introduce intr-o galaxie care abia scapata de un razboi, incearca, si incepe sa se refaca. Personajele principale vor fi Wulf, un robo-scrib, care este pana la urma o inteligenta non-umana, o personalitate demna de prezentat si John Wilberfoss, un om care devine, aproape fara sa-si fi dorit cu adevarat capitanul navei Privighetoarea, cea mai avansata nava din flota apartinand Milostivului Ordin al Sfantului Francis Dionysos. Pe laga acestia va mai apare o pleiada intreaga de personaje, majoritatea exceptional realizate.
Privighetoarea dispare insa impreuna cu incarcatura sa foarte pretioasa, o multime de forme de viata, majoritatea non-umane, fara nici o urma, aparand dupa un an, distrusa aproape in totalitate. Astfel ca devine sarcina lui Wulf sa afle ce s-a intamplat cu nava, interogandu-l pe singurul supravietuitor, John Wilberfoss.
Autorul nu va prezenta un roman de actiune, actiunea fiind pe un plan secundar, ci un roman care se ocupa mai mult de persoanele implicate in actiune decat de actiune. Asa ca daca sunteti genul de cititor care nu are rabdare atunci cand citeste, mai bine ocoliti aceasta carte, care devine exceptionala numai in momentul in care este savurata.

Pagina realizata de Dan Radulescu
Ianuarie 1998 AlthernaTerra SF Club
Sponsor