PEISAJ - Bogdan Grigore

Imagini, fragmente de amintire - ale mele sau ale cui - pulseaza prin neuronii imbatati de endorfine. SF Art ImageGanduri, dorinte ascunse si dureri ratacesc prin constiinta colectiva. Lucruri pe care ne-am dorit intotdeauna sa le aflam, ne intuneca acum ratiunea. Ce folos mai au acum, cand nu mai exista eu, sau tu, sau ea, sau ei? Acum nu mai exista decat "noi" - fiinta perfecta.
Asta am devenit. Un amestec de fluide si umori care trece prin toata aceasta masa ectoplasmatica, hranindu-ne si plimband otrava prin toti deopotriva. Un maldar de membre infipte intr-un munte de carne pe jumatate putrezita.
Corpurile noastre - excrescente ale unei tumori gigantice, care se intinde cu fiecare clipa. Resturi de oameni, cu coloane fracturate, desprinsi din pediculul, lor se taraie la suprafata, prin balti de hemolimfa cenusie. Priviri
inghetate, contopite intr-un mozaic macabru, presarat cu caverne de infectie, deja uscate si innegrite. Inimi, atarnand printre coaste si intestine, palpitand in gol. Foetusi, nenascuti inca, se zbat intre membrane stravezii, se prabusesc printre cadavre partiale, surprinse in zvarcoliri dureroase. Capete, oase si rinichi, raspandite fara noima printre ochi si buze fara pereche. Pseudopode ce se intind, cuprinzand degete digerate si ficati. Figuri imprastiate printre negi si fire de par.
Si strigatul. Un singur strigat, izvorand din mii de voci, al carui ecou telepatic strabate intreg Universul: "De ce?"
DE CE?
Raspunsul vine, izbucnind parca din porii materiei:
Acesta este pretul Nemuririi!

@ noiembrie 1997 - AlthernaTerra Proiect. Toate drepturile rezervate