Timpul si calatoriile in timp

Back

D.H.

Cei mai multi oameni percep timpul ca pe un parametru rigid, imuabil. Ei cauta sa-si organizeze viata si activitatile zilnice in functie de acesta cautind permanent sa se adapteze la scurgerea sa implacabila. Continuitatea timpului, in care cred, le da siguranta si ii face pragmatici. Ei sunt asemeni furnicilor ce muncesc sirguincios pentru a putea exista. Ei nu accepta posibilitatea de a schimba caracteristicile parametrului la care se raporteaza permanent, timpul, pentru ca asta le-ar zdruncina puternic existenta prin aparitia incertitudinii si a imprevizibilului.
Eliberarea de coordonata temporala are insa avantaje certe. Ea permite realizari mai mari in orice domeniu, platind pentru aceasta cu incertitudine si imprevizibil.
Timpul are discontinuitati pe care multi nu le sesizeaza si care creeaza fiecare din ele posibilitatea de a scapa din "capcana temporala". Fiecare discontinuitate este o "fereastra" prin care putem arunca o privire si prin care cei mai curajosi pot chiar iesi in afara timpului curent devenind "calatori in timp".
Pentru ei timpul biologic nu se opreste in loc, procesele biologice ce permit existenta lor continua si ei vor imbatrini, astfel ca atunci cind vor reveni in timpul curent ei vor fi imbatriniti fata de oamenii ce si-au continuat existenta ignorind "ferestrele temporale". Imbatrinirea se manifesta chiar daca ei, iesind din timpul curent, calatoresc in viitor, chiar intr-un viitor indepartat; sau in trecut. Ei sunt totusi multumiti, pentru ca au probat ei insisi pe pielea lor eternitatea, nemaifiind atit de atasati de trupul pe care-l au acum.
Calatoria in timp se face IN ACEST TRUP si este altceva decit "calatoriile in astral".

Time

O discontinuitate foarte mica a timpului curent, sa zicem de o fractiune de secunda, permite iesirea din acest timp in alt timp, sa-i spunem "timp paralel" pentru a ajunge la o alta discontinuitate a timpului curent, din trecut sau din viitor, poate intra in timpul curent in trecut sau in viitor, poate trai acolo un timp, dupa care pe aceeasi cale se poate intoarce in vremea lui in timpul curent.In cazul in care, iesind din timpul curent gaseste o discontinuiate a unui alt timp apartinind unei alte lumi, o poate explora intr-un mod similar procedurii de mai sus. Unii oameni fac acest lucru in mod controlat, altii il fac in mod necontrolat mental dar constienti de ceea ce se intimpla.
Mai exista insa si oameni nefericiti care experimenteaza fara voia lor calatoriile in timp. Ei sunt nepregatiti pentru acestea si interpreteaza senzatiile pe care le au ca "halucinatii" sau "tulburari de perceptie". Unii ajung sa faca tratamente medicale pentru a scapa de ele si se autodistrug, pentru ca izvorul suferintelor lor nu este in acest timp si medicina nu rezolva problemele atemporale.
Dupa cum se vede timpul nu este unic, el curge diferit pentru indivizi diferiti si altfel pentru o anume societate. Cei care afirma ca "timpul nu exista" se refera de fapt la timpul unic.

 

Pagina face parte din Proiectul AlthernaTerra