Taxi Back
  D.H.

E miezul noptii, dar multa lume nu doarme. Oamenii acestui oras asteapta sa Town Towervada daca sperantele lor intr-o viata mai buna au sanse de implinire. Urmaresc la televizoare rezultatele alegerilor ce par sa fie favorabile unor schimbari benefice in viata lor.
La anuntarea rezultatelor, un val de euforie strabate orasul scotindu-i pe oameni in strada. Unii dintre ei se indreapta spre centrul orasului, spre Piata Universitatii ce inca mai era fieful opozitiei ce cistigase acum alegerile. Mii de fete radioase te inconjoara si te fac sa te simti minunat, chiar daca este noapte si esti inconjurat de necunoscuti. Oamenii se felicita reciproc si vor sa-si impartaseasca unii altora bucuria ce o simt. Se deschide balconul Universitatii marcind o prima schimbare, doar deschiderea lui fusese interzisa de vechii conducatori, marcind simbolic o deschidere spre o mai mare libertate de manifestare a opiniilor.
Oamenii asculta entuziasmati promisiunile cu iz electoral, care le dau sperante. Se cinta cintecele golanilor, se transmit felicitari si apoi balconul se inchide marcind terminarea festivismului. Oamenii continua sa mai discute intre ei, apoi incet aglomeratia scade multimea risipindu-se.
Marcela participase si ea la aceasta manifestare entuziasta a multimii. Venise impreuna cu prietenii, cu masina lor, sa sarbatoreasca victoria si in euforia generala nici nu observase cind ramasese intre necunoscuti.
Nu-i mai caut, iau un taxi si ma intorc acasa, gindi ea la un moment dat.
Trecusera citeva ore dupa miezul noptii insa in apropierea Pietei Universitatii stationau destule taxiuri. Alese unul la intimplare. Apropiindu-se de masina se mira vazind cum soferul coboara, ocoleste masina si ii deschide portiera cu o eleganta vazuta numai in filme, invitind-o inauntru, inainte s-o intrebe in ce directie merge.
Pornind spre casa,mirata de eleganta soferului, schimba cu el citeva cuvinte. Afla ca este sofer profesionist si ca se bucura si el de rezultatul alegerilor. A venit in Piata Universitatii pentru a se bucura si el alaturi de ceilalti si nu in primul rind pentru clienti.
Era o prezenta deosebit de agreabila. Marcela obisnuia sa mearga frecvent cu taxiul si isi dadu seama ca acesta era cu totul si cu totul deosebit de alti taximetristi. Radia in jurul sau bunatate si eleganta, facind calatoria pe strazile pline de gropi ale orasului, daca nu confortabila, cel putin mai usor suportabila.
La destinatie, dupa ce a incasat contravaloarea cursei, a coborit rapid dinStrange House masina si cu aceeasi eleganta i-a deschis portiera Marcelei sa coboare. Marcela s-a simtit flatata si cumva contrariata. Oare au inceput deja schimbarile in comportamentul oamenilor? Daca e asa , vin vremuri bune! S-au salutat si fiecare si-a vazut de drumul sau.
A doua zi, simtindu-se obosita dupa noaptea nedormita, Marcela comanda un taxi la 053 pentru a merge la serviciu. Cu surprindere constata ca la iesirea din bloc o asteapta acelasi taxi, cu acelasi sofer deosebit.
Ce coincidenta, isi spune si noreaza discret numarul taxiului pentru a-l solicita si alta data.
Si de aceasta data are parte de o calatorie placuta prin orasul atit de cunoscut incit parea sa nu-i mai poata oferi nimic neobisnuit. Soferul nu pare deloc obosit desi a lucrat toata noaptea , dupa cum spune, fiind la fel de jovial si elegant.
Ajunsa la serviciu, Mirela telefoneaza iar companiei de taximetre incercind de asta data sa afle informatii despre taxiul cu numarul 02379 si neobisnuitul lui sofer. Ceea ce afla o face sa se cutremure. In evidenta firmei nu mai exista acea masina, care a avut cu putin timp in urma un grav accident de circulatie, soferul pierzindu-si viata iar masina fiind casata si dezmembrata. Din superstitie numarul respectiv nu a mai fost dat altei masini.


Pagina face parte din Proiectul AlthernaTerra