APARITIE EDITORIALA:
 
Venus iesind din valuri
Back
   

Dupa o pauza care a dat de gandit fanilor SF-ului, editura Nemira parca a renascut iesind pe piata cu doua volume: P.J. Farmer - Venus iesind din valuri si G.R. Dickson - Lup si fier. Aici ne vom ocupa de primul dintre ele.
Farmer este deja cunoscut la noi prin doua romane aparute tot la editura Nemira, romane ce fac parte din ciclul Lumea Fluviului. Iar cei care au citit aceste romane se vor astepta la ceva cam de aceliasi calibru. Ei bine, nu vor fi dezamagiti.
Lasand la o parte intreaga poveste legata de numele pe care il veti vedea sub cel al autorului, poveste pe care o veti putea savura in prefata sa, romanul Venus iesind din valuri ramane un roman SF prin excelenta umoristic.
Personajul principal al cartii este Simon Wagstaff un asa zis "legendar calator prin spatiu" care a scapat ca prin urechile acului de un al doilea Potop ce a distrus Pamantul, devenit nemuritor din cauza unui elixir. El, insotit de o bufnita, un catel si o androida sexy (termenul de robotita folosit pe coperta cartii suna cel putin ciudat) imbracat in aceiasi Levi’s rataceste in intreg universul pentru a gasi raspunsul la o intrebare "fundamentala":
De ce suntem facuti doar pentru suferinta si moarte?

Pentru a afla daca Simon va gasi raspunsul va trebui sa parcurgeti cartea, dar sa nu va luati (din nou) dupa ce este imprimat pe coperta din spate pentru ca nu veti afla ce se intampla cand un om nemuritor, gaseste raspunsul la intrebarile fundamentale.

Venus

Poate intr-o carte viitoare. Deocamdata va trebui sa va multumiti cu raspunsurile respective... Iar dupa ce le veti gasi mai vedem ce-i cu rasetele lui Farmer ce razbateau din pivnita in care a conceput romanul, rasete ce se auzeau pana la sotie in bucatarie...

Redactare: Dan A. Radulescu

Pagina face parte din Proiectul AlthernaTerra