Gabriel Back
  D.H.

Gabriel isi desfacu aripile si dupa ce le dezmorti articulatiile cu citeva miscariSatelit lente, plonja in picaj Ón golul imens ce incepea la picioarele sale. Era aproape sigur ca-si va indeplini misiunea, desi toti colegii sai dadusera gres in mod inexplicabil acum pentru el. Fiecare avusese o misiune distincta, trebuind sa duca oamenilor cite un mesaj care i-ar fi ajutat in evolutia lor. Daca ar fi ajuns la destinatie, aceste mesaje le-ar fi deschis oamenilor calea de intoarcere in gradina Edenului, calea spre nemurire pierduta cindva. Dupa mii de ani petrecuti pe Pamint, oamenii nu reuseau sa se integreze acestuia. Avusese loc doar o limitata adaptare fizica, mai mica decit a altor specii si perspectivele lor spirituale nu erau deloc clare. Odata cu inmultirea lor, diversitatea de pareri bazate pe o cunoastere insuficienta ii dezbina, facindu-i sa se lupte intre ei. Uitasera cine sunt, cum si de ce ajunsesera pe Pamint.Gabriel isi cunostea misiunea; avea si el de dus un mesaj pe Pamint. Stia ca nu va fi usor, dar nu intuia dificultatile pe care urma sa le infrunte. Plutind cu viteza crescinda se apropia de Pamint simtind o opozitie nefireasca. O forta i se impotrivea. Cu cit se apropia mai mult, simtea tot mai puternic forta potrivnica actionind asupra lui. Nu mai putea mentine viteza din cauza ei. Incerca sa o evite schimbind directia de citeva ori pina isi dadu seama ca aceasta este omniprezenta. Oare aceasta i-a impiedicat pe colegii lui sa-si indeplineasca misiunile? Va putea el s-o invinga?
Era destul de departe de Pamint si trebuia sa consume multa energie pentru a inainta. Era antrenat pentru a face fata unor situatii dificile. La un moment dat isi dadu seama ca nu mai poate pastra directia. Vira la stinga si dupa un timp la dreapta decis sa navigheze in volte pentru a folosi forta antagonista in favoarea sa. Se apropia de Pamint din ce in ce mai mult. Cind ajunse destul de aproape isi dadu seama de caracterul fortei ce i se opunea.
Rautatile oamenilor il impiedicau sa ajunga pe Pamint.Continua sa pluteasca deasupra Pamintului infruntind valurile de energie malefica ce il asaltau continuu. Trebuia sa-si indeplineasca misiunea. Trebuia sa gaseasca pe cineva, un singur om, caruia sa-i transmita mesajul sau. Trebuia sa reziste energiilor malefice pina atunci, altfel s-ar fi prabusit cu misiunea neindeplinita asemeni predecesorilor sai. Mai avea o varianta pe care deocamdata nu dorea sa o ia in consideratie. Putea transmite mesajul unei alte fiinte de pe Pamint, dar atunci ar fi fost vai de oameni...
Continua sa baleieze Pamintul in cautarea unui destinatar ce parea sa nu existe. Oamenii respingeau cu brutalitate emisiile sale care le perturbau conceptiile prin care ei credeau ca domina lumea inconjuratoare.
AngelTotul parea sa ii fie ostil. Se deplasa cu greutate si rezervele energetice iiscadeau intr-una. Nu mai avea mult de parcurs cind isi dadu seama ca eforturile lui vor fi zadarnice daca va continua astfel. Daca un singur om de valoare mai exista pe Pamint, nu il putea abandona. Se hotari in citeva secunde. Renunta la protectie pentru a-si mari sensibilitatea. Continua sa planeze in jurul Pamintului suportind agresiunile ce-l afectau continuu incercind sa-l distruga. Strabatea vazduhul innegurat cu miscari lente, dar ferme, realizate cu pretul unor mari eforturi. Nu trebuia sa greseasca. Aparent se lasa dus de valurile de energie ce cautau sa-l impiedice, pentru a-si economisi fortele, dar controla situatia si credinta ca va reusi il sustinea in eforturile sale.
La un moment dat, detecta o lumina firava ce strafulgera norii malefici ce-l inconjurau. Instantaneu, se ghida pe ea, transmise mesajul si plonja spre Pamint. Atingind Pamintul ii transfera toate energiile malefice acumulate purificindu-se si se inalta catre cer. Isi indeplinise misiunea. O gasise pe Maria si-i transmisese mesajul care avea sa schimbe soarta omenirii. Se inalta cuprins de o imensa bucurie.
Oamenii isi vedeau de rautatile lor fara sa observe nimic.

Pagina face parte din Proiectul AlthernaTerra