VAZUT DE SUS

Dan A. Radulescu


Se mai uita inca o data la ceea ce facuse. Vazuse prezentul dintr-un punct de vedere, viitorul si iar prezentul din alt punct de vedere. Analizase situatia pe toate fetele. Era sigur ca nimic nu-i mai putea ajuta pe oameni. Ingerii sai in loc sa vesteasca binele adusesera numai distrugerea.

O lacrima ii curse pe obraz cand isi aduse aminte cu groaza de chipurile insangerate ale copilasilor care nu reusisera sa treaca. Chipurile strapunse de sageti ale invingatorilor care ajunsesera dincolo, si chipurile, daca se mai puteau numi chipuri, ale celor care fusesera carbonizati de urmasii celor care erau obsedati de ingeri. Nu mai era decat o singura solutie. Doar un singur lucru mai putea opri macelul...

Cu mana infrigurata se apropie de panoul de comanda. Era sinucidere, dar cel putin era pentru un viitor mai bun... Cu degetul intins apasa pe buton... In clipa urmatoare totul disparu. Pe toate monitoarele aparu un mesaj: Resetare a programului Univers. Sistemul este acum virus-free. Initializarea noului sistem... Va rog asteptati.

Dupa cateva secunde o noua forma aparu in camera. Noul supraveghetor arunca o privire ecranelor si convins ca totul mergea bine a iesit din camera.

In urma lui o pana a aterizat lin pe podea.