Dosarele X - Fise personale ale personajelor

FOX WILLIAM MULDER


Nume: Fox William Mulder

Data nasterii: 13 octombrie 1961

Rude: O sora, Samantha Ann Mulder nascuta la 22 ianuarie 1964, disparuta la 27 noiembrie 1973.

Functia actuala: Agent special FBI

Cariera FBI: A terminat universitatea Oxford. Dupa ce isi termina studiile se angajeaza la FBI fiind repartizat la Brigada Delicte Violente.

Agentul Mulder se evidentiiaza inca la primul sau caz in urmarirea jefuitorului de banci Jhon Barnett. Dupa ceva timp isi convinge sefii sa fie mutat la sectia Dosarele X unde il are ca sef de Belvins la inceput si apoi pe Skinner.

O primeste pe Dana Scully ca partenera, agenta fiind trimisa sa-l supravegeze pe Mulder in activitatea sa. Cei doi colaboreaza la mai multe cazuri impreuna inaite ca Skinner sa inchida in mai '94 Dosarele X.

In noiembrie '94 Dosarele X sunt redeschise iar Mulder ajunge sa lucreze din nou cu Dana Scully dupa ce acesta este rapita si adusa inapoi de rapitori, considerati de Mulder ca fiind extraterstrii.

Fisa personala: Agentul Mulder este convins ca sora sa a fost rapita de extraterestrii, el fiind paralizat pe moment de o forta necunoscuta, ulterior neputand reconstitui evenimentele. El crede ca fortele extraterestre, ajutate de anumite servicii guvernamentale, viziteaza periodic planeta.

Aceste convingeri neobisnuite i-au adus porecla de Spooky. Nu exista indicii ca ar fi asociat cu alti agenti, cu exceptia partenerului sau, agentul Dana K. Scully. Desi din punct de vedere profesional este respectat de ceilalti agenti ca persoana este considerati un rebel. Actiunile sale nefiind conforme unui agent FBI, cu toate ca lista succeselor sale in domeniu il situeaza intre cei mai buni agenti din sistemul federal.