Dupa cum v-am obisnuit, in fiecare numar al revistei, ne vom ocupa de cate o aparitie editoriala. De aceasta data a venit randul cartii Carantina de Greg Egan, aparuta la editura Teora.

Aparitie editoriala:
Greg Egan - Carantina

de Dan A. Radulescu


Greg Egan este un autor mai putin cunoscut la noi, fiind originar din Australia si reprezentand unul dintre cei mai proeminenti autori de hard SF ai momentului.

Cartea prezentata de editura Teora descrie o societate pamanteana dezvoltata dupa ce o sfera centrata pe Soare a izolat umanitatea de astrul ei. Dupa 33 de ani, o tanara handicapata mental dispare dintr-o clinica particulara si un detectiv privat este angajat sa o descopere.

Acesta ajunge sa descopere o intreaga conspiratie ce urmareste creerea unui modif (un fel de chip care se introducea in creier cu ajutorul nano-robotilor pentru a indeplini diverse functiuni) care urma sa faca mintea umana in stare sa stapaneasca o forta mai puternica decat orice lucru imaginat de oameni vreodata.

Avandu-l pe Mihai Dan Pavelescu ca traducator si tratand un subiect interesant cartea merita cumparata mai mult de fanii hard-ului decat de cei care prefera alt gen de SF deoarece cititorii vor avea surpriza sa descopere foarte multe explicatii extrem de ciudate si straine.

Carantina de Greg Egan-Ed. Teora-215 pag-9000 lei.