In fiecare numar al revistei ASFM veti gasi cate o mica recenzie a unei carti aparute de curand cu subiect sau caracter SF. Astazi ne vom ocupa de SuperCablat de Walter J. Williams- editura Nemira care face parte dintr-un gen mai putin raspandit la noi- gen al carui maestru este, incontestabil, William Gibson.

Aparitie editoriala: Walter J. Williams - Supercablat

de Dan A. Radulescu


Romanul Supercablat a aparut destul de curand pe piata, lansat de editura Nemira in binecunoscuta colectie Nautilus.

Chiar daca autorul este complet necunoscut cititorului roman, genul pe care il abordeaza este cunoscut prin mai multe romane aparute in ultima vreme la noi: eroi care apar ca niste oameni partial masini, cu diverse gadgeturi electronice implante in corp, intr-o societate pamanteana decazuta asupa careia troneaza o clasa sociala speciala reprezentata in Supecablat de cei care nu mai traiesc pe Pamant, cei care au devenit orbitali.

In acest peisaj plin de culoare, un panzer-boy, un om ce lucreaza pe post de curier care duce marfa de contrabanda dintr-un loc in altul in America de Nord si o gloduroasa body-guard isi incruciseaza destinele in lupta pentru mai bine, in lupta ce are ca scop distrugerea monopolului orbitalelor chiar daca fiecare isi urmeaza propriile idealuri si dorinte.

Cartea beneficiaza de traducerea lui M.D. Pavelescu si de o tiparitura care chiar daca nu se ridica la calitatea celei promovate de Rao este satisfacatoare si desi nu a primit ca alte apariti ale editurii Nemira distinctii importante merita citita daca sunteti adeptul acestui gen si chiar daca nu savurati acest gen, macar pentru a-l cunoaste.

Supercablat de Walter J. Williams-Ed. Nemira-360 pag.-12000 lei-4 stele.