Tehnologia moderna si viata privata

de Dan A. Radulescu


Datorita evolutiei rapide a mijloacelor de comunicatie, pe zi ce trece, intimitatea noastra devine din ce in ce mai slab aparata, si acesta din cauza ca orice persoana care doreste sa afle mai mult despre noi o poate face doar prin apasarea unei taste.

Serviciile de e-mail mai evoluate permit primirea de catre o persoana oarecare a tuturor mesajelor trimise de dvs. Cu caracter public. Astfel se pot afla parerile pe care le aveti alaturi de un subiect oarecare, sau chiar preferintele politice.

Cartile de credit sunt alta sursa de informatii foarte importanata. Se poate afla ce, cand, de unde va faceti cumparaturile si in ce valoare. Asa ca atunci cand vor aparea si la noi in tara, pe scara larga cartile de credit, fiti foarte atenti cui le dati.

In orice caz, vremea in care era nevoie de un detectiv cu nasul bagat intr-un ziar pentru a afla date personale despre vecinul care si-a luat o masina noua sau despre ruda care vrea sa va ia o mostenire, a trecut. Acum detectivul va fi inlocuit de un mic computer nazdravan. Oare ce ne mai rezerva viitorul?