La sugestia unor colegi de lista am inceput sa trimit romanul Doar cu onoare sub forma de serial la SF-L. Aici este prima parte a sa.

Doar cu onoare

de Dan A. Radulescu


Prolog

De-a lungul istoriei, omul si-a venerat intotdeauna eroii. Le-a dedicat cantece, balade si mii de carti. Unii dintre acesti eroi fusesera creati de imaginatia unor scriitori iar altii existasera cu adevarat. La fel si noi, fiintele ce compun Noua Mare Confederatie a Raselor ne veneram eroii. Le-am dedicat monumente, i-am cinstit in cantecele noastre dar cea mai mare onoare pe care le-am facut-o a fost aceea de a-i transforma in Legende.

Marea Confederatie a Raselor a existat cu foarte mult timp in urma. Atunci a luat fiinta cea mai mare realizare a tuturor raselor ce traiau in galaxie: Stiinta. Obiect al cunoasterii absolute si al pacii eterne, Stiinta a facut adevarate valuri in constiintele celor ce compuneau prima Confederatie. Iar aceste pasiuni create, au dus la distrugerea unui ideal al tuturor celor inzestrati cu ratiune. Totusi Stiinta nu a fost abandonata ci ideile ei au fost continuate de Solaris, federatia ce a constituit ultimul bastion al Stiintei pentru mii de ani. Desi condus de cele mai stralucite minti din rasa umana, Solarisul a cazut prada razboiului si a fost distrus. Singura sa mostenire lasata generatiilor ce urmau a fost planeta Orion.

Aceasta planeta a constituit nucleul primului Imperiu ce avea sa aduca sub aripa sa protectoare o mare parte a omenirii, dar nu putini au fost cei ce s- au impotrivit iar aceasta este povestea conflictului dintre Imperiul Orian si Imperiul Arconian...Aceasta este cea mai stralucitoare si mai frumoasa Legenda a Marei Confederatii, cea de-a V-a, Legenda pamantenilor:

Doar cu onoare

CAPITOLUL 1-PAMANTUL

"La inceput nu a fost nimic planificat. Doar soarta si reputatia pe care si-o castigasera ca luptatori au jucat un rol in alegerea lor. Apoi totul a tinut de talentul fiecaruia si de norocul ce-i insotea. De abia din acel moment si-au tinut soarta in mainile propri..."

Jhony of Asth-El...

"Nu exista istoric in Imperiu care sa nu fi studiat cauzele alegerii lor ca lideri. Dar nici macar unul nu a acceptat explicatia ce sarea in ochii oricui. Au fost cautate nenumarate legaturi ale Diavolilor cu conducerea imperiala si s-au vehiculat nenumarate scenarii posibile, dar adevarul este ca au fost alesi pentru simplul motiv ca erau cei mai buni."

Joghi Baker-De necontestat


Pe carcasa crucisatorului de forma unui fus, stelele se oglindeau calme. Din cand in cand cate o mica vibratie intrerupea stralucirea rece a astrelor, iar planeta pe langa care acesta se odihnea pareau doar un paznic mai mare al navei maiestuase ce gravita in jurul ei .