Back

Teora
Aparitie editoriala
 
George R.R. Martin nu este un autor foarte cunoscut la noi. I-au aparut in romaneste mai multe povestiri si nuvele - cea mai cunoscuta fiind "Regii nisipurilor" -, dar nu si un roman, "Peregrinarile lui Tuf" fiind primul.
Peregrinarile lui TufCartea de fata il are ca personaj principal pe Tuf Haviland, un negutator interstelar cinstit, poate prea cinstit, care este angajat la inceput de o echipa de exploratori pentru a-i duce pana la un artefact antic, o nava veche de sute de ani.
Totul merge perfect pana in momentul in care se apropie de nava respectiva, care dovedeste ca, in ciuda varstei sale considerabile, mai este inca activa si-i ataca pe Tuf si pe pasagerii sai.
Cu greu, Tuf si insotitorii sai reusesc sa ajunga pe nava, presupunerile lor dovedindu-se corecte. Nava apartinuse in trecut unei organizatii foarte puternice - Corpului Pamantean al Inginerilor Ecologi - si fusese folosita pe post de arma care-si ucidea adversarii cu ajutorul unor arme biologice.
In momentul in care isi dau seama de valoarea imensa a navei gasita de ei, cei care-l insoteau pe Tuf se despart si incep sa se vaneze pe nava, incercand sa preia controlul asupra ei.
Numai ca toti cei care-l platisera pe Tuf sa ajunga la aceasta nava sunt ucisi, fie de coechipierii lor, fie de armele navei - niste animale re-create genetic, programate pentru a ucide, iar Tuf se vede obligat sa devina stapanul navei, pe care o va folosi cum va gasi de cuviinta.

1998, Copyright: Redactor sef: Tehnoredactare web: Webmaster:
 AlthernaTerra SF Club Dan Radulescu Bogdan Teodorescu Chris Fotache